A manchesteri rendőrség keresi Wayne Rooney-t

Fotó: ANADOLU AGENCY / Dmitry Golubovich

-

A tréfás kedvű rendfenntartók a Crystal Palace ellen mutatott siralmas teljesítmény után kezdtek a csatár keresésébe.


A Crystal Palace elleni 0-0-ra végződő bajnoki mérkőzés után a Manchester és környéki rendőrség (Greater Manchester Police) egy twitter-üzenetben indult Wayne Rooney nyomába.

„Eltűnt személy. Utoljára a Trafford körzetben látták, piros mezt viselt, ha bárhol feltűnik, értesítsék munkatársainkat” – állt a bejegyzésben.A tréfás kedvű rendőrök üzenete arra utal, hogy az eddigi tíz bajnoki mérkőzésen csupán 2 gólig jutó válogatott csatár a Palace ellen még szezonbeli eddigi önmagát is messze alulmúlta, miután sikerült a teljes mérkőzést úgy lehoznia, hogy egyszer sem ért labdába a vendéglátók tizenhatosán belül.

A bejegyzést azóta eltávolították, ami egyrészt az angol humor hanyatlásának biztos jele, másrészt viszont kapcsolatba hozható egy másik vasárnapi – valóban kevésbé vicces – tweettel, amit a Merseyside-i rendőrség oldalán jelent meg, miután az Everton 6-2-re verte a Sunderlandet.

„Helló. Bejelentést szeretnék tenni egy nemi erőszakról, ami a Goodison Parkban történt Liverpoolban, november 1-jén 3 órakor” – írta egy felhasználó, amire a rendőrség az alábbi választ adta: „Értesítjük, hogy nem történt erőszak. A Sunderland letolt nadrággal érkezett a helyszínre.”

A bejegyzéseket a felháborodás hatására a rendőrség, természetesen, eltávolította és elnézést kért mindenkitől, akit esetleg megbántottak volna azzal, hogy vicceltek a nemi erőszakkal.