A Manchester United szurkolói bevadultak a dániai El-jegyárakon

Fotó: DPA / JULIAN STRATENSCHULTE

-

Azt mondják, hogy a kapzsi dánok ki akarják őket használni az Európa-liga mérkőzésre megszabott irreális árakkal. A Midtjylland elöljárói szerint igazából még drágábban is adhatnák a belépőket.


Újabb fejezet íródik az európia klubfutball jegyár mizériájában. Ezúttal a Manchester United szurkolói kérik számon a sportszerűséget a dán Midtjylland vezetőin a két csapat csütörtöki Európa-liga összecsapásának jegyárai miatt.


Az angol klub drukkerei felháborodtak az irreálisan magas, átszámolva 71 fontos (kb. 28 200 Ft) vendég belépők miatt.

A brit média értesülései szerint a drukkerek azt tervezik, hogy molinókat helyeznek ki, ezzel kifejezve elégedetlenségüket a belépő ára miatt.


Egyre többször tűnik fel a lelátókon a drapéria, amire az van írva, hogy a foci nézők nélkül semmit sem ér


"Ennyit elkérni azért, hogy megnézhessünk egy EL-meccset kapzsiság" - nyilatkozta Andy Mitten, a United szurkolói magazinjának szerkesztője, és hozzátette, legutóbb a Bajnokok Ligájában a három idegenbeli csoportmérkőzés kombinált jegyára volt 75 font. "Azt gondolják, hogy a manchesteri drukkerek háromszor gazdagabbak, mint a Southampton szurkolói? Lehúznak minket és a saját rajongóikat is" - fogalmazott.

Cliff Crown, a Midtjylland igazgatója így indokolta az árképzést:
"A miénk egy kis klub Dánia kevésbé jelentős szegletében, számunkra pedig ez egy kupadöntő, ki kell hoznunk belőle a lehetőségeinkhez képest a legtöbbet."

A dán egyesület elnöke, Claus Steinlein a Daily Telegraphnak nyilatkozva úgy vélte, megfelelő összeget kérnek a belépőkért.

"Ha megnézzük a kereslet-kínálat viszonyt, talán még drágább is lehetne a jegy, mert ennyibe kerül egy ilyen mérkőzés megtekintése a helyszínen" - mondta, hozzátéve, biztos abban, hogy gond nélkül el tudják adni a belépőket.

A Southampton szurkolóinak csupán 22 fontot kellett fizetniük egy jegyért tavaly augusztusban, amikor a csapat a Midtjyllandhoz utazott az EL-selejtező utolsó fordulójában. A MU-szurkolók felháborodása jogos, elvégre még a Premier League híresen magas jegyárai sem érik el - egy kivétellel - a 77 fontot. Erről a BBC által készített éves felmérés számol be. Amibe éppen a United nem adott meg adatokat a vendégbelépőkről, viszont nem nehéz kideríteni, hogy 18 és 46 font között mozognak náluk ezek a biléták.

A magas jegyárak miatt tiltakozásnak ez már nem az első esete az idei szezonban, a különbség csupán annyi, hogy eddig inkább az Angliába érkező vendégdrukkerek háborogtak, vagy éppen saját klubjaikra voltak kiakadva az angol szurkolók. Előbbi esetre példa a Bayern München szurkolóinak tiltakozása, akik az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-meccsen fejezték ki nemtetszésüket a túlságosan magas jegyárak miatt, utóbbira pedig már számtalan példa volt.


Az Arsenal szurkolói saját stadionjuk előtt emeltek szót a magas jegyárak ellen


A múlt héten a Liverpool tulajdonosai visszavonták azt a tervüket, amely szerint a következő szezonban már 77 fontot kérnének a legdrágább belépőért az Anfield Roadon. A február 6-ai Sunderland elleni hazai meccsen ugyanis a drukkerek a tervezett emelés elleni tiltakozásul a 77. percben kivonultak a stadionból.

Az MU csütörtökön 19 órakor lép pályára a Midtjylland vendégeként a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik. Mégpedig egy megfiatalított vendégcsapat részvételével. Nem utazik el ugyanis az angolokkal Wayne Rooney, Marouan Fellaini és Matteo Darmian sem, ellenben Louis van Gaal három újoncot is avathat: Regan Poole, Joe Riley és James Weir is ezen a meccsen debütálhat az MU-ban. Teher máris lesz rajtuk, ugyanis a csapatkapitány, Rooney kedden azt nyilatkozta, a csalódást keltő szezont úgy mentheti meg a United, ha megnyeri az EL-t vagy az FA Kupát.