A Manchester United kapitánya az Interben folytatja

Fotó: Getty Images / István Hajdu

HÁTTÉR

Vége a találgatásoknak Nemanja Vidics jövőjét illetően: az Internazionale hivatalos oldala szerdán közölte a hírt, hogy a Manchester Unitedtől ingyen távozó szerb középső védő nyártól Milánóban folytatja pályafutását.


A 32 esztendős hátvéd 2005-ben igazolt a Szpartak Moszkvából a Premier League-be, a Unitedben 205 mérkőzésen lépett pályára és többek között öt bajnoki címet, valamint egy Bajnokok Ligáját nyert. vidics1 - A milánói klub tulajdonosa, az indonéz Erick Thohir nagyon örült az új szerzeménynek, világklasszisnak és a jelenlegi legjobb középhátvédek egyikének nevezte Vidicset.

Névjegy

Az egykori Jugoszláviában, 1981. október 21-én született Nemanja Vidics hétéves korában kezdett el futballozni a Jedinstvo Uzice akadémiáján.  2000-ben lett a Crvena zvezda játékosa, amely rögtön kölcsönadta Szpartak Suboticának. Miután visszatért Belgrádba, fontos tagja lett a piros-fehéreknek, a 2001/02-es szezonban például megnyerte a klubbal a jugoszláv kupát. 2004-ig maradt a Crvena zvezdánál, ugyanis ekkor orosz átigazolási csúcsot döntve szerződtette a Szpartak Moszkva. Az orosz fővárosban csak két idényt töltött el, mert a januári átigazolási időszakban hétmillió fontért elvitte a Manchester United. Sir Alex Ferguson alapemberként vette számításba szinte rögtön, Rio Ferdinanddal évekig voltak tagjai legendás vörös falnak. A 2007/08-as szezon végén bajnoki címet és a BL-győzelmet ünnepelt csapatával. Egy idénnyel később a Vidics-vezette United-védelem rekordot állított fel a Premier League történetében azzal, hogy sorozatban 14 meccsen nem kapott gólt. Az évad végén sokak szerint akár a legjobb játékosnak járó díjat is bezsebelhette volna, de a szavazók végül Ryan Giggst látták a legjobbnak. 2010-től viselte a kapitányi karszalagot annak ellenére, hogy folyamatos sérülései miatt sok mérkőzést kellett kihagynia. 2014 februárjában jelentette be, hogy elhagyja azt a klubot, amellyel nyolc év alatt többek között öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert. Mivel Anglián belül nem szándékozik más csapat mezét viselni, ezért a kérők ajánlatai közül az olasz Interét fogadta el, ahová nyáron lelépési díj nélkül távozik.