A málagai döntetlen után lassan lemondhat a Real a bajnoki címről

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

Cristiano Ronaldo majd' három hónap után szerzett bajnoki gólt idegenben, cserébe kihagyott egy büntetőt. Kilenc pont a Barcelona előnye.


A spanyol élvonal 25. fordulójában a Real Madrid csak 1-1-es döntetlent ért el a Málaga vendégeként. Azaz a januárban kinevezett vezetőedzővel, Zinedine Zidane-nal továbbra is veretlen a csapat (ez már tizenegy mérkőzést jelent), a hátrányuk azonban már kilenc pont a listavezető Barcelonával szemben.

A meccset szinte végig nyílt sisakos küzdelem jellemezte, a 11. helyen álló Málaga egyáltalán nem ijedt meg a Realtól. A hazaiaké volt az első helyzet, és Zidane már az ötödik percben visszacserélte a kezdő Isco-Ronaldo felállást – a portugálnak láthatóan nem ízlett a bal oldal, amit Zidane gyorsan be is látott. A madridiak az előző meccseken remek formát mutató Karim Benzemát, valamint Gareth Bale-t sem nevezték.


Ronaldo gólja


Mégis ők szereztek vezetést, méghozzá Cristiano Ronaldo révén, akit Toni Kroos passzából vette be a vendéglátók kapuját – kicsit rontja az összképet, hogy a portugál lesen volt. November 29. óta ez volt Ronaldo első idegenben lőtt bajnoki gólja, összességében pedig a 22. bajnoki találata. Egy perccel később meg lehetett volna a 23. is: kiharcolt egy tizenegyest, azonban Kameni kivédte a lövését. Ez volt a harmadik kihagyott büntetője Ronaldónak a Málaga ellen.


Ronaldo 11-est kap...


...majd kihagyja


A Málaga továbbra is úgy játszott, mintha nem a Real lenne az ellenfele, bátran támadtak, aminek meg is lett az eredménye: a 66. percben Wellington adott középre minden mindegy alapon, azonban a labda pont megtalálta Raúl Albentosát, aki ügyesen belsőzött a kapuba.


Az egyenlítő gól


Pontot ért ez a védés


Az utolsó 25 percben a Real nem is tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni, miközben Keylor Navasnak egyszer bravúrra volt szüksége, hogy ne kapjon gólt. Maradt a döntetlen, és a Real lassan lemondhat a bajnoki címről.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!