A magyarországi IKEA is lép a veszélyes szekrénytípus miatt

-

A svéd üzletlánc egyik szekrénytípusa könnyen felborul, ezért a gyártó azt kéri, rögzítsék a falhoz, ehhez pedig ingyen biztosítanak szerszámkészletet.


Ingyen biztosít szerszámkészletet egyik szekrényének falhoz rögzítésére az IKEA az Egyesült Államokban – írtuk korábban az Independent cikke nyomán. A svéd tulajdonú áruházlánc azután döntött így, hogy a MALM sorozatnevet viselő bútorról kiderült, könnyen felborul, az USA-ban két kisgyermek is életét vesztette ennek következtében.

Lapunk megkereste az IKEA-t, mivel a MALM sorozatból idehaza is lehet vásárolni. A cég sajtószolgálata azt közölte, az IKEA korábban „nem termékvisszahívást jelentett be, hanem egy komplex kampányt, amely a napokban indult el az Amerikai Egyesült Államokban”. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a komódok fiókjainak biztonságos rögzítésére, illetve a bútorok falhoz való rögzítésének fontosságára. Az IKEA a kampányt az amerikai Termékbiztonsági Bizottsággal együttműködésben indította el. „A MALM komód esetében így szintén nem termékvisszahívásról vagy pusztán kiegészítő szerelőcsomag biztosításáról van szó, hanem az említett komplex biztonsági kampányról, amelynek részét képezi a MALM komódhoz tartozó kiegészítő készlet biztosítása is” – írták.

A tájékoztatás szerint „amennyiben a magyarországi vásárlók is szeretnének olyan szerelőkészletet a MALM komódokhoz, amelyekkel azokat a falhoz tudják rögzíteni, akkor a készletet térítésmentesen átvehetik az áruházak Vevőszolgálatán”.