A magyarok iszonyatosan szerelmesek Twitteren

Mi, magyarok mutatjuk ki az ötödik legtöbbször a szerelmünket a Twitteren. A mikroblog szolgáltatásnál listázták, hogy melyik nyelven írják a legtöbbször, hogy szeretlek.


A magyar #Szeretlek hashtag a világon az ötödik leggyakrabb szerelmi kinyilatkozás a Twitteren. Nemcsak hashtagként, de szövegként is gyakran írjuk ezt vágyunk tárgyának. Minket csak az olyan „csiripelő” nagyhatalmak előznek meg, mint a negyedik spanyolok, a téli olimpián is domborító harmadik norvégok és ezüstös svédek, valamint az Izraeliek. Tavaly 116 nyelven, mintegy 481 milliószor írta azt az internet népe a Twitteren, hogy szeretlek. A romantikus netezők top10-es listáján még olyan országok szerepelnek, mint Törökország, Hollandia vagy Görögország. Meglepetésre két nem éppen toleranciájáról és gyengéd érzelmeiről híres állam is bekerült a legjobb tízbe, mint az Egyesült Arab Emírségek és Szaud-Arábia.

A Valentin-nap a fasorban sincs

Érdekesség, hogy a Twitter felhasználóit nem érdekli február 14. A legtöbbször nem ekkor, hanem a nyári hónapokban posztolják a „szeretlek" adott nyelvi megfelelőjét. Hiába, a nyári fesztiválon köttetett és az évszakra jellemző rövidtávú szerelmek uralják a szolgáltatást.  


Ha Valentin-nap alkalmából a „Szeretlek” szó vagy egy macskás kép posztolása között vívódik, mi azt mondjuk, hogy mégis inkább az előbbit válassza.