A magyarok fele szerint Orbán jól kezeli a menekülthelyzetet

Fotó: AFP / THIERRY CHARLIER

-

De csak a negyedük szeretné, ha a Fidesz maradna kormányon.


Azok között, akik meg tudták nevezni, hogy mely párttal szimpatizálnak jelenleg a Fidesz 49 százalékon áll, a Jobbik 22 százalékon, az MSZP 19 százalékon, az LMP és a DK pedig 4-4 százalékon,derül ki a Republikon Intézet közvélemény-kutatásából. A többi parlamenti párt közül csak az Együtt támogatottsága volt a kutatás szerint mérhető, 2 százalék.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint Orbán Viktor jól kezeli a menekültválságot. 19 százalék szerint nem kezeli jól. 20 százalék szerint jól is, rosszul is. A Republikon szerint ebből is egyértelműen kiderül, hogy miért építi kommunikációját egyértelműen a menekültkérdésre a Fidesz.

A kutatás szerint a pártokkal szemben növekszik az elégedetlenség, és a Fideszt is csak a magyarok negyede szeretné továbbra is a hatalmon. 18 százalék szeretne baloldali és liberális pártokkal felálló kormányt a jövőben. A szavazók hatoda szeretné a Jobbikot a hatalmon.

Budapesten még mindig baloldali-liberális kormányt szeretnének a legtöbben, 25 százalék. A Fideszt 18 százalék akarja a fővárosban, a Jobbikot 16 százalék. Vidéken magasan vezet a Fidesz.