A magyarok beismerték, hogy elfáradtak - elő kell venni a spanyol mezt

Fotó: AFP / ANGELOS TZORTZINIS

-

Gyakorlatilag minden, az M4 által megkérdezett magyar játékos és a szövetségi kapitány is egyetértett abban, hogy elfáradt a magyar válogatott a görögök ellen 4-3-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn.


Leandro, aki adott egy gólpasszt, és akit az utolsó gólnál megelőzött Kone: „Nem találtuk az első tíz percben a tempót, utána nagyon jól játszottunk. A végén elfáradtunk, többet kellett volna birtokolnunk a labdát.”


Németh Krisztián, aki duplázott: „Megérdemeltük volna a döntetlent. Gyorsan kaptuk az első gólt, de sikerült felállnunk. Úgy éreztem, hogy mi domináltunk, de a végén elfáradtunk, középen többen voltak a görögök, jól forgatták, nekünk pedig mélyebben kellett volna védekeznünk. Most már nagyon fogunk szurkolni, hogy az ukránok ne győzzék le a spanyolokat, és hozzák majd nekünk az eredményt.”


Németh két gólt is lőtt


Lovrencsics Gergő, aki egy év után szerzett ismét gólt a válogatottban: „A gól előtt deja vu érzésem volt, mert amikor kimentem Poznanba, akkor az első gólomat hasonló körülmények között szereztem. A végére elfáradtunk, sajnálom, hogy nem sikerült megtartanunk az előnyt.


Hétfőn spanyol mezben fogok otthon ülni a tévé előtt.”

Király Gábor, akinek gyakorlatilag nem volt védése a meccsen: „Ennyi volt ma bennünk, mindenki tisztában van a hibáival, ezeket kell a jövőben kiküszöbölni.”


Lovrencsics előveszi a spanyol mezét


Bernd Storck szövetségi kapitány: „Hallottuk a félidőben, hogy hogyan alakul a román meccs eredménye, de nem érdekelt bennünket, nyerni akartunk. Az erőnlét is közrejátszott az eredmény alakulásában, mert az előző meccsen is mindent beleadtunk, és ez most meglátszott. Gerára és Dzsudzsákra is vigyáznom kell, ezért kellett őket lehoznom. Sose vagyok elégedett, amikor vesztünk, de egyenlő partnerei voltunk a görögöknek. Már nem a mi kezünkben van a sorsunk.”