A magyar turisták egy része szeretne hazajönni Tunéziából

Fotó: AFP / KENZO TRIBOUILLARD

-


Több Tunéziában nyaraló magyar turistát is elértek telefonon az M1 tévécsatorna munkatársai szombaton. Beszámolójuk szerint többen már összecsomagoltak és szeretnének hazajönni, de a repülőterek zsúfoltak.

Mint arról korábban hírt adtunk, 890 magyar turista tartózkodik az országban, amelynek biztonsági besorolása a pénteki terrorcselekmény után sem változott.

A magyar nyaralók által készített amatőr képek szerint a tengerparton alig látni turistát, a napozóágyak üresek, a parton virágokat és mécseseket helyeztek el az áldozatokra emlékezve.

Pánik nincs, de a szállodák kiürültek - mondta telefonon az egyik turista, aki a terrortámadást szenvedett szálloda melletti hotelben lakik. A történtekről Nour Ben Ali, egy a helyszínen tartózkodó, magyarul is beszélő orvos telefonon azt mondta, bár a nyomozás még tart, a kiszivárgott hírek szerint a merénylők egyike a közelben bérelt házat, és többször járt a strandon, a biztonsági őrökkel pedig összeismerkedett.

A magyar turisták beszámolója szerint a lövések után sokan fel sem fogták, hogy mi történt. A vendégeket bemenekítették a szállodába, a személyzet tagjai ott voltak velük, és ételt, illetve orvosi segítséget hoztak azoknak, akik ezt kérték. Hosszú ideig az idegenvezetőket sem engedték be a komplexum területére.