A magyar kultúra napján díjazott a kormány

A magyar kultúra napja alkalmából miniszteri kitüntetéseket adtak át a Nemzeti Színházban. A díjátadó után a nemzeti fenntartású intézményeknek gálaműsort is rendeztek.


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Balassa Péter- és Csokonai Vitéz Mihály-díjakat, a Minősített Könyvtár és Minősített Közművelődési Intézmény címeket, és a Közművelődési Minőség díjat adta át. Balassa Péter díjat kapott Szirák Péter irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője. Csokonai Vitéz Mihály-díjat vehetett át Kocsán László hagyományőrző, néptáncoktató és Török László, a szabadszállási Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanára. Közösségi kategóriában Csokonai Vitéz Mihály-díjat kapott a Kartali Asszonykórus, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes és a Vass Lajos Kórus.

Minősített Könyvtár címet kapott a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár, valamint a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ. Minősített Közművelődési Intézmény címet adott Balog a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár részére, az Egri Kulturális és Művészeti Központ számára, valamint a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft. részére. A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ Közművelődési Minőség díjat kapott.