A magyar kamaszlányok is ott lesznek a Torontói Filmfesztiválon

Forrás: Friss Hús

-

Észak-Amerika legfontosabb filmfesztiválján mutatják be Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című rövidfilmjét, amely idén már megnyerte a Friss Hús versenyprogramját.


A Színművészeti Egyetem rendező mesterszakos hallgatója, Szilágyi Fanni Mán-Várhegyi Réka novellája alapján rendezte a Kamaszkor végét, amelyben két lánytestvér napozik a Duna-parton, aztán összeismerkednek egy bevállalós sráccal, és megszerzik életük első fontos szexuális élményeit.


A tavasszal megrendezett Friss Hús rövidfilmes fesztiválon is ez a film nyert, és mi is beválasztottuk a kedvenceink közé a programból. Azt írtuk róla, hogy "az alkonyati tópart megejtően szép képei és a fürdőruhájuktól megszabaduló, kamasztestüket szégyenlősen vagy bátrabban mutogató lányokról felvett közelik fülledt atmoszférájú, érzéki élménnyé teszik a filmet, amiben mégis a nyíltság, az ártatlanság és a testvéri szeretet válik a legfontosabbá."

A Kamaszkor végét szeptember 13-án és 19-én vetítik Torontóban, ahol Nemes Jeles László Saul fia című filmjét is bemutatják.