A magyar gettótánc kitörni készül

Forrás: RedRed

-

A RedRed a ghánai M3nsa (FOKN Bois) és a magyar Elo, azaz Élő Márton (Irie Maffia, Sena) közös projektje, amelyet az African Electronic Dance Music kategóriába sorolnak az EDM piaci és kulturális címkéjére és az afrikai tánczenei gyökerek összeolvadására reflektálva. Most látható a készülő lemez első klipje, amit Afrikában forgattak és sokat táncolnak benne.


Élő Márton az Irie Maffia harsonásaként vált ismertté, de producerként markánsabb a jelenléte az elmúlt pár évben, ő csinálta például 2012 egyik legjobb magyar vonatkozású lemezét két ghánai rapperrel, a FOKN Boisszal, az volt a The Fokn Dunaquest in Budapest, illetve Senával is dolgozott, aki egyébként az életben is a társa. Az előbb amúgy, csak kíváncsiságból, megint meghallgattam pár év távlatából a FOKN Future című számot, és még mindig nagyon erős.Na, de Elo legújabb projektje a RedRed, amelyben a FOKN Bois egyik tagjával, M3nsával folytatja a munkát. A készülő lemezről most látható Ghetto (múlt héten amúgy a Petőfi tévében is látható volt, de a YouTube-ra most került csak fel) a kilencvenes évek house-zenéjét, a garage-t, a bass musicot és a vacak szintihangzás keveri.

A számhoz a klipet Akkrában forgatták, és egy szórakoztató táncverseny látható benne egy gettóban. Vendégszerepel benne Sarkodie, aki egy ghánai rapper, de kicsit olyan, mintha magyar vezetékneve lenne.Vigyázat, a RedRed nem összekeverendő a kaliforniai RedRedRed szintiwave-projekttel!