A magyar futball nagyágyúit búcsúztatják novemberben

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A november 15-i magyar–svéd barátságos meccsen nemcsak Király Gábort és Juhász Rolandot búcsúztatják, hanem Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást is.


Arról már visszavonulásuk bejelentésekor döntés született, hogy a két nyári Eb-résztvevő, az összes meccset végig védő Király Gábor és a három találkozón szerephez jutó Juhász Roland ezen a meccsen léphet még egyszer pályára. A játékosoktól érkező visszajelzések után pedig az is kijelenthető, hogy az MLSZ két további nemzetközi és válogatott karrierrel rendelkező futballistát, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost is a stadionban fogja köszönteni a szurkolók segítségével válogatott pályafutásuk lezárásaként olvasható az MLSZ honlapján.


Juhász Roland és Király Gábor is befejezi a válogatottnál


Király és Juhász az Európa-bajnokságot követően jelentették be, hogy visszavonulnak. A szombathelyi kapus 107, a fehérvári védő pedig 94 alkalommal játszott a válogatottban, így a válogatottsági örökrangsorban előbbi az első, utóbbi a negyedik.


A jelenleg a Ferencvárosban futballozó középpályás, Hajnal 2004 és 2013 között 59-szer szerepelt a válogatottban, amelynek színeiben hét gólt lőtt. A nyáron a másodosztályú Puskás Akadémiához igazolt védő, Vanczák pedig 2004 és 2015 között 79-szer kapott lehetőséget, és négy gólt szerzett.