A londoni csatornában van a legtöbb kokain Európában

Forrás: Police.hu

-

London a világ legfertőzöttebb városa, már ami az egy főre eső kokainfogyasztást illeti. Mindez egy friss tanulmányból derült ki, amely az európai kokainhasználatot mérte fel – az anyagcsere útján a csatornarendszerbe jutó adatokat elemezve.


A brit fővárosban 1000 emberre számolva 737 milligramm kokaint húztak le 2014-ben, minden egyes nap a vécén – számolt be róla az Independent. A toplista 2. helyén Amszerdam áll (716 mg/ezer fő), majd Antwerpen (632 mg/ezer fő) következik.

A marihuána listáján Amszterdam jött ki az első helyre, de extasy-fogyasztásban London megint előkelő helyen végzett: a 4. legmagasabb napi koncentrációval.

Az is kiderült, hogy a londoni kokainhasználat pénteken és szombaton jut a csúcsra, majd visszaesik vasárnapra és hétfőre.A kutatást a European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction koordinálta, amely az Európai Unió egyik ügynöksége, 1995 óta szolgáltat adatokat és végez kutatásokat az unió kábítószer-használatáról. A teljes jelentés itt érhető el, a magyar városok azonban kimaradtak a vizsgálatból.

Az adatok nem sokkal azután láttak napvilágot, hogy az Anglia ivóvíz-minőségével foglalkozó szervezet is jelezte: az anyagcsere útján a csatornába jutó kábítószerek már az ivóvizet is megfertőzték.