A Loki szerint a helyi lap le akarja járatni a klubot

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A Dehir.hu-n megjelent egy cikk „A NAV szerint végrehajtás alatt állt a DVSC Futballszervező Zrt.” címmel, de a DVSC szerint csak egy 33 ezres tartozásról van szó, így egyértelmű, hogy le akarják járatni a klubot.


Végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában hétfőn a vasárnapi, február 7-ei állapotot mutatja. A DVSC Zrt. cégkivonatában egyelőre nincs nyoma semmilyen végrehajtási eljárásnak, ugyanakkor mindez azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van - írta a Dehir.hu.


Válaszolt a klub


A Loki a honlapján erre így reagált: A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát a DVSC ellen. Rituper Tamás - akinek gondolatai vélhetően folyamatosan akörül járnak, hogy mivel tudná ismét a közvéleményt a klub ellen hangolni - ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában „szúrta ki” (a keresőbe beírva a DVSC nevet), hogy a klub rajta van a NAV listáján, és erről úgy gondolta, szenzációként tálalva részletesen be kell számolni a helyi hírportálon. A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.


Csányi is reagált

A klub ezt követően befizette a szóban forgó összeget, ennek ellenére felmerült a kérdés Csányi Sándor sajtótájékoztatóján, az MLSZ elnöke szerint nem reális, hogy a DVSC adótartozás miatt ne kapjon indulási jogot az NB I-ben.


Csányi látta, hogy nincs veszélyben a Loki indulása


„A Magyar Labdarúgó Szövetség licencrendszere nagyon szigorúan követi az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA licencrendszerét, annak megfelelően járunk el. Ha az adott időpontban, amikor ezek a döntések születnek, a klub olyan helyzetben lesz, akkor természetesen – függetlenül attól, hogy milyen klubról van szó – kizárjuk, de én azt gondolom, hogy a DVSC-nél ez nem egy reális opció” – fogalmazott Csányi.


Balogh eladásával egyenesbe került a Loki


Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa a napokban többször hangoztatta, hogy a klub anyagi helyzete stabil, január végi közlése szerint – főképp Balogh Norbert játékjoga eladásának köszönhetően – 800 millió forint van a bankszámlájukon.