A Liverpool hosszabbításban sem bírt a Stoke-kal

Fotó: AFP / PAUL ELLIS

-

De büntetőkkel igen, így a hazai vereség ellenére döntőbe jutott a Ligakupában. A Milan csak egy 11-essel verte a III. osztályú Alessandriát az olasz kupában.


Jürgen Klopp Liverpoolja a Stoke City elleni elődöntő első meccsén 1-0-ra nyert idegenben, majd a visszavágón már az első félidőben egygólos hátrányba került az Anfielden. Nem tudott egyenlíteni sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, így tizenegyesekkel dőlt el a párharc, ahol a Liverpool 6-5-re győzött. A döntő találatot Joe Allen szerezte, de a sikerhez hozzájárult Simon Mignolet kapus is, aki két kísérletet is védett.

A Liverpool a február 28-i döntőben az Evertonnal vagy a Manchester Cityvel találkozik. Ebben a párharcban, amelyben este játsszák a visszavágót, az Everton 2-1-re vezet.

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Liverpool–Stoke City 0-1 (0-1, 0-1, 0-1) - tizenegyesekkel: 6-5
Továbbjutott: Liverpool, 1-1-es összesítéssel, tizenegyesekkel
Manchester City–Everton 20.45 (Az első mérkőzésen: 1-2)


Előnyben a Milan

Az olasz kupa elődöntőjének első meccsén a Milan a harmadosztályú Alessandria vendégeként győzött, a visszavágó formalitásnak tűnik. Azért az nem túl hízelgő a Milanra nézve, hogy a Torinóban rendezett meccs egyetlen gólját Mario Balotelli szerezte, büntetőből.

Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Alessandria (III. osztály)-AC Milan 0-1 (0-1)
szerdán: Juventus-Internazionale 20.45