A Liverpool a gyerekeinek, unokáinak focizott

-

A bátorságot emelte ki Jürgen Klopp, a Liverpool edzője a Dortmund ellen drámai körülmények között kiharcolt továbbjutás után. Az Európa Liga elődöntőit ma sorsolják.


Sokáig emlékezetes meccset játszott a Liverpool csütörtök este az Európa Ligában. Az idegenbeli 1-1 után a vendég Dortmund a 9. percben 2-0-ra, majd a második félidő elején 3-1-re vezetett már. A Liverpoolnak a lefújásig hátralévő közel fél órát három góllal kellett megnyernie. Sikerült, Coutinho a 66., Sakho a 78., míg Lovren a 90+1. percben talált be.

Klopp – aki hét sikeres szezont töltött a Dortmund élén – a Liverpool bátorságában látja a siker zálogát.

„A szünetben megbeszéltük, hogy keménynek kell lennünk a második félidőben” - jegyezte meg a tréner.

Divac Origi, aki a 48. percben betalált, kiemelte: Klopp azt mondta nekik a pihenő alatt, próbáljanak meg úgy játszani, hogy majd gyerekeiknek, unokáiknak is büszkén mesélhessék el, mi történt velük, illetve legyen a szurkolóiknak is ez egy különleges este. Az őrült meccs teljes összefoglalója:A klub pénteken emlékezik a Hillsborough-tragédia 27. évfordulójára. A katasztrófában 96 szurkoló halt meg, miután több szurkolót engedtek be a stadionba, mint lehetett volna, és az emberek agyontaposták egymást.A tragédiára természetesen megemlékeztek a stadionban is a Liverpool-Dortmund meccs előtt, az egyperces gyászszünet egészen hátborzongat volt:A címvédő és 2014-ben is győztes Sevilla úgy jutott be az elődöntőbe, hogy az idegenbeli 2-1es siker után csütörtök este ugyanilyen arányban kapott ki az Athletic Bilbaótól, és végül a 11-es párbajban bizonyult jobbnak.

A Sahtar Donyeck és a Villarreal könnyedén, 6-1-es, illetve 6-3-as összesítéssel került a négy közé.

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.