A Lidlbe még ne menjen most vasárnap

Fotó: AFP / MYCHELE DANIAU

-

Az áruházlánc jelezte, még nem tartanak nyitva, ha viszont majd nyitva lesznek, a hét utolsó napján is érvényesek az akcióik.


A Lidl áruházlánc „a közel 4000 dolgozójának érdekeit képviselve, az elkészült heti munkaidő-beosztásokat tiszteletben tartva, méltányos módon most vasárnap még nem nyitja ki üzleteit” – írták közleményükben. Később pedig a kedden elfogadott törvényben foglaltaknak megfelelően fognak eljárni.


Közleményüket pedig mindenki megnyugtatására ezzel zárták: „A törvény jogerőre emelkedését követően a Lidl a megszokott akciókkal vasárnap is várja vásárlóit”.

FRISSÍTÉS: A Lidl honlapján az látható, hogy két kivétel mégis lesz: a mohácsi és a kiskőrösi üzletük. Ezeknél valószínűleg még a most elfogadott jogszabály előtt döntötték el, hogy felhasználnak egyet abból a néhány alkalomból, amikor mégis nyitva tarthatnak vasárnap.Az Index a vasárnapi nyitvatartásról korábban azt írta, a Tesco jelenleg a háromnapi fizetést felajánlva érdeklődik dolgozóinál, hogy hajlandóak lennének-e már most vasárnap dolgozni. Mindenesetre nem valószínű, hogy túl sok bolt tárná ki kapuit, erről bővebben itt írtunk.