A Lidl lámpákat és babapiskótákat hívott vissza

Fotó: AFP / MYCHELE DANIAU / AFP / MYCHELE DANIAU

-

Az egyik babapiskóta-sorozat a tejallergiások számára lehet problémás, a visszarendelt spotlámpáknál nem zárható ki az áramütés veszélye.


A Lidl két termék egyes sorozatainál talált problémát, ezért visszarendelte azokat. A társaság közölte, hogy a Livarno Lux mozgásérzékelővel ellátott, krómszínű LED-spotlámpa 94507-es vagy 107133-as cikkszámú változatát a gyártó Briloner Leuchten GmbH visszahívta. A visszahívásra azért van szükség, mert a lámpák használatánál nem zárható ki egyértelműen az áramütés veszélye.


A Lidl visszahívja a Livarno Lux mozgásérzékelővel ellátott LED-spotlámpa krómszínű változatát. A visszahívásban érintett termékek hátoldalán a 94507-es vagy a 107133-as cikkszámok egyike található.


A Lidl kéri a vásárlókat, hogy akik vettek a boltokban 2014. június óta (cikkszám: 94507), illetve 2015. június óta (cikkszám: 107133) forgalmazott lámpákból, ne használják tovább a termékeket, és vigyék vissza azokat bármelyik Lidl-egységbe. A termék árát – blokk nélkül is – visszaadják. A Lidl azt is közölte, hogy a visszahívás csak az adott cikkszámú lámpákra vonatkozik, a többi lámpára nem.


Babapiskótákat is viszahívott a Lidl

A spotlámpák mellett a 400 grammos Sondey babapiskóta 10.2016.minőségmegőrzési idejű, L2515N tételszámú sorozatát is visszarendelte a Lidl. Az érintett babapiskótákban ugyanis kis mennyiségben tejfehérjét mutattak ki, és ezt a gyártó nem jelezte a csomagoláson. „A termék túlzott mértékben fogyasztva a tejfehérjére érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciót válthat ki” – közölte a Lidl.


A gyártó nem tüntette fel a tejfehérje-tartalmat, ezért a Lidl visszahívta a 10.2016 minőségmegőrzési idejű, 2515N tételszámú 400 gramoss Sondey babapiskótákat.


A szóban forgó babapiskóták fogyasztása azoknál nem okoz problémát, akik nem szenvednek tejallergiában. A társaság jelezte azt is, hogy a termék többi tétele (sorozata) nem érintett a visszahívásban. A Lidl a szóban forgó babapiskóták árát visszaadja a vásárlóknak.


Ha tetszett a poszt, a Bukszát a Facebookon is lehet szeretni.