A Libri megvette a Jelenkort

-


A Libri Könyvkiadó Kft. tulajdonába került az 1993-ben alapított, pécsi székhelyű, kortárs szépirodalmi könyvek megjelentetésével foglalkozó Jelenkor Kiadó.

A Libri Kiadói Csoport hétfői közleménye szerint a Jelenkor ügyvezetői igazgatói tisztségét mostantól Sárközy Bence, a Libri igazgatója fogja ellátni, együttműködésben a pécsi kiadót alapító és eddig vezető Csordás Gáborral, aki ezentúl szerkesztőként és tanácsadóként vesz részt a cég tevékenységében.

"Az egyre kedvezőtlenebb piaci körülmények, az adósságok felhalmozódása lehetetlenné tették a változtatás nélküli folytatást, és szerzőink érdekében is új megoldást kellett keresnem" – mondta Csordás Gábor. "Semmin nem fogunk változtatni, ami korábban a minőség garanciája volt, és minden lehetőséget megragadunk, ami ma ezt a minőséget újból sikerre viheti” - fogalmazott Sárközy Bence.

A Jelenkor a tulajdonosváltás ellenére megőrzi eddigi profilját, és ezentúl is a magyar és az európai kortárs irodalom megjelentetésére fog koncentrálni. A régi-új kiadó első kiadványa, Térey János A Legkisebb Jégkorszak című regénye szeptember elejére várható.