A lezuhant orosz gép társa nem tudott elindulni Egyiptomba

-

A gép szintén egy A-321-es, a felszállás előtt történt vele egy kisebb baleset.


A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) Airbus A-321-es repülőgépe Szentpétervárról indult volna az egyiptomi Sarm es-Sejk üdülőhelyre. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség első értesülései szerint a repülőgép vontatás közben lefékezett, és emiatt megsérült az első futóműve.


A légitársaság internetes oldalán nyilvánosságra hozott közleménye szerint a balesetet a repülőtér vontató járműve a vontatási előírások megszegésével idézte elő.

Október 31-én a Kogalymavia légitársaság Sarm es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő ugyanilyen típusú repülőgépe a felszállás után 23 perccel – eddig tisztázatlan okokból – lezuhant a Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas – köztük 17 gyermek – és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.

A mostani utasokat a fedélzetről a repülőtér termináljára vitték, és elkezdték a baleset okainak kivizsgálását. Az utasokat egy tartalék repülőgéppel még csütörtök délután elviszik Egyiptomba – nem úgy, mint például a magyarokat, ugyanis a még kint tartózkodó magyar nyaralókat hazahozzák, új turnus pedig egy ideig nem is lesz.