A lengyel Kielce lett a harmadik a kézilabda BL-ben

Fotó: AFP / PATRIK STOLLARZ

-


A lengyel Kielce végzett a harmadik helyen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a kölni négyes döntő zárónapján jó hajrával legyőzte a német THW Kielt.

A 3. helyért:

Kielce (lengyel)-THW Kiel (német) 28-26 (12-12)

Az első félidő szoros csatát hozott, egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb különbséggel vezetni. Egészen a második játékrész derekáig így folytatódott a meccs, majd a fokozatosan fáradó Kielt állva hagyta a Kielce - amelynek a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev a vezetőedzője -, és biztosan győzött. A 2010-es súlyos szemsérülése óta speciális védőszemüvegben játszó, bal szemére vak Karol Bielecki kilencszer volt eredményes.


A Kiel edzője a bírókra panaszkodik

Élesen bírálta a játékvezetőket Alfred Gislason, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében negyedikként zárt német THW Kiel vezetőedzője.

"Egészen érdekes, hogy miként fújnak az egyik oldalra és miként a másikra. Tegnap a Veszprém ellen és a mai bronzmeccsen a Kielce ellen is több kétperces kiállítást kaptunk, mint ellenfelünk. Ez vicc. Úgy tűnik, a bírók a kézilabdától teljesen külön működnek" - közölte az izlandi Alfred Gislason.

A kieliek a két kölni meccsen összesen 11 kétperces büntetést kaptak.