A lengyel bevándorlók a saját vérükkel küzdenek az előítéletek ellen

-

Ezrek adnak vért, mások csak abbahagyják a munkát, hogy bebizonyítsák, mennyi mindennel hozzájárulnak Nagy-Britannia gazdagságához.


A Nagy-Britanniában élő lengyelek úgy döntöttek, itt az ideje, hogy megmutassák, mennyire fontos tagjai a brit társadalomnak. Erre két módszert választottak: egy részük egyszerűen leteszi a munkát, és tüntetni indul a Westminster elé, mások pedig vért adnak, hogy szembeszálljanak a negatív előítéletekkel. A véradásos kampányt a Facebookon és a Twitteren is meghirdették, az üzenetet a #polishblood, azaz lengyel vér hashtaggel népszerűsítik. Csaknem 2500-an jelezték eddig, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez.


Zachęcamy do dołączania i promowania akcji!

Posted by British Poles on Thursday, August 6, 2015

Az augusztus 20-i akciót egy vita előzte meg. Az egyik lengyel nyelvű újság olvasói vetették fel, hogy mi lenne, ha a Nagy-Britanniában dolgozó lengyelek tízezrei egyszer csak abbahagynák a munkát egy napra. Ebből nőtt ki végül az egynapos sztrájk gondolata. Azok, akik ezt túl kockázatosnak tartották, a véradás ötletével álltak elő. A kezdeményezés hatására a következő hetekre minden időpontot lefoglaltak a véradó központokban.


APJ Claims także wspiera #polishblood :"(...)100% popieramy Państwa akcje!Nie dość,że promujemy to i stawimy sie 20 Sierpnia żeby oddać krew! https://www.facebook.com/ApjClaims?fref=ts

Posted by British Poles on Wednesday, August 19, 2015