A Leicester most már terrorizálja a PL mezőnyét

Fotó: Getty Images / Mike Hewitt

-

A listavezető az eltiltott Jamie Vardy nélkül is négyet rúgott a Swansea-nek. Újra nyolc ponttal vezetnek, és már csak három forduló van hátra.


Ha valaki azt hitte, hogy Jamie Vardy eltiltása (a bajnokságban 22 gólnál járó csatárt a West Ham ellen állították ki) földhöz vágja a Leicestert, az óriásit tévedett. Claudio Ranieri együttese, mintha mi sem történt volna, a legnagyobb természetességgel verte 4-0-ra a középmezőnyben táborozó Swansea-t.

A gólgyártásból ezúttal is kivette a részét Riyad Mahrez, aki már 17 gólnál jár, és adott 11 gólpasszt – ennél több találatban senki sem játszott szerepet az idei PL-kiírásban (egy valaki van csak, aki szintén 28 pontos.a kanadai táblázaton, ő pedig nem más, mint Vardy).


Mahrez gólja


A Leicester nyerőembere azonban ezúttal a két gólt jegyző argentin Leonardo Ulloa volt, aki az előző bajnokin is betalált.

A táblázatot három fordulóval a bajnokság lefújása előtt így 76 ponttal vezeti a Leicester a 68 pontos Tottenham előtt, amely hétfőn a West Bromwich csapatát fogadja. Ha Harry Kane-ék nem nyernek, akkor kimondhatjuk, hogy bajnok a Leicester.


Ulloa második gólja


A két csapat utolsó három-három bajnokija így néz ki: a Leicesterre a Manchester United (i), Everton (o) és Chelsea (i), míg a Tottenhamre a Chelsea (i), a Southampton (o) és a Newcastle (i) vár.


A finisre fordulva


A nap másik találkozóján a biztos BL-indulást érő harmadik helyre hajtó Arsenal csak 0-0-s döntetlent játszott a kiesés elől menekülő (ugyanúgy 31 pontjuk van, mint a már kizúgást érő 18. helyen álló Norwich-nak) Sunderland otthonában. Így a Manchesterr City megelőzte Wenger csapatát, és az egy meccsel kevesebbet játszó ManUnited is lőtávolon belül van az ötödik helyen.