A legmenőbb amerikai rendező csinált egy klipet Rihannának

-

A Needed Me klipjében maszkos bandatagok hiszik azt, hogy ők uralják a terepet, pedig nem ők, hanem a meztelen Rihanna. A Gummo és a Spring Breakers zseniális alkotója, Harmony Korine rendezte a videót.


Már akkor lehet sejteni, hogy valami nem stimmel ezekkel az ijesztő, maszkos, haiti bűnözőkre emlékeztető bandatagokkal, mikor felbukkan körülöttük egy vézna, hófehér bőrű, vörös hajú srác, aki mintha a Gummo –Tétova lelkek főhősének bátyja lenne. A klipet ettől kezdve nem a szokásos „gettóbűnözők pénzt szórnak és fegyvert lóbálnak” séma vezeti, hanem ennek a közhelynek az antropológiai távolságtartással kezelt megfigyelése lassított felvételekkel, a néző arcába rázott cellulitiszes sztriptíztáncosnőseggekkel.Ó, és persze itt van Rihanna is, aki előbb majdnem meztelenre vetkőzik, aztán fegyverrel bizonyítja, hogy nem a haiti (barbadosi? Los Angeles-i?) bűnözők parancsolnak neki, hanem pont fordítva.Harmony Korine legutóbbi nagyjátékfilmje a Spring Breakers volt, amelyben kamaszlányok utaztak el, hogy gátlástalanul ihassanak, dughassanak és drogozhassanak a tavaszi szünetben, de megismerkedtek James Francóval, és hirtelen eldurvultak az események, például Britney Spearst énekeltek közösen.

Korine viszonylag ritkán rendez klipet, de Rihanna előtt dolgozott már együtt a Sonic Youthszal, Cat Powerrel és Will Oldhammel is. Arról, hogy miért különleges Rihanna legutóbbi albuma, itt írtunk hosszabban.