A Fidesz kvótaellenes nyilatkozatokat tol az önkormányzatok elé

Fotó: MTI / Varga György

-

Az önkormányzatoknak elég csak a kisujjukat megmozdítani, hogy a befogadási kvóta ellenében foglaljanak állást, a kormány ugyanis előre megírt nyilatkozatokat küld ki a helyhatóságoknak. Azoknak csak egy aláírást kell a papír aljára odabiggyeszteni.


A kormány a Fidesz választókerületi elnökein, megyei központjain keresztül országszerte szövegjavaslatot küldött az önkormányzatokhoz, hogy azok olyan helyi határozatokat hozzanak, amelyekben kinyilvánítják nemtetszésüket a kormány által „betelepítési kvótának" nevezett befogadási kvóta ellen – írja az Index.


Az önkormányzatoknak szövegmintát is mellékelnek, lényegében elég csak az önkormányzat nevét beírni és a határozat már a testület elé is kerülhet, már persze ott, ahol erre van fogadókészség. A többség erre azonban valószínűleg készen áll, hiszen vagy egyetértenek a kormányzati szándékkal, vagy pedig vélhetően érzik, hogy a lojalitás demonstrálása nélkül nehéz helyzetbe kerülhetne az önkormányzat.


A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket!

– részlet a Fidesz részéről kiküldött határozati javaslatból.