A kultúrmarxistázó hallgató neonáci rendezvényen konferált

-

A Konzervatív Hallgatók Szövetségének elnöke, aki egy Magyar Hírlap-interjúban az egyetemeken uralkodó véleménydiktatúráról és a liberalizmus dominanciájáról fejtette ki véleményét, tavaly októberben a Pax Hungarica nyilas mozgalom rendezvényén vett részt.


Korábban szemléztük azt az interjút, amelyben László Balázs bemutatja a tavaly alakult konzervatív egyetemi szervezkedését. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója úgy fogalmazott, hogy egy szervezett konzervatív hallgatói réteg felépítése a célja, amely a keresztény erkölcsi normákat és a nemzettudatot népszerűsíti szemben a liberális értékrenddel. Úgy fogalmazott: „itt az idő, megelégeltük a liberálisok, a kultúrmarxisták és minden olyan korlátlan egyenlősdiben elvtársuk ténykedését a felsőoktatás világában, akik számára az egyértelmű ellenségkép összetevője többek között a keresztény vallás, a nemzet és a család.”


A cikkünket most olyan a Youtube-on elérhető felvétellel egészítjük ki, amely azt bizonyítja, hogy László Balázs valamilyen mértékben a Pax Hungarica nyilas mozgalomhoz is kötődik. Tavaly októberben ugyanis a Corvin-közben ő volt a konferáló a neonáci szervezet megemlékezésén.


A Pax Hungarica mozgalom magát hungaristának valló szervezet. Jelképeknek a Szálasi Ferenc-féle nyilas mozgalom jelképeit használják, formaruhájuk pedig a jól ismert zöld ing. A mozgalom nyíltan uszít társadalmi csoportok, például a zsidók és a cigányok ellen.