A közösségi autózás új formája Budapesten

-

Mostantól nem csak a közösségi kerékpározás szabadságát élvezhetik a fővárosiak, november 22-én elindult ugyanis a GreenGo szolgáltatás, melynek elve ugyanaz, mint a MOL Bubié – csak épp elektromos autókkal.


A magyar GreenGo startup célja elsősorban az, hogy népszerűsítse az elektromos autózást, ezzel pedig támogassa a környezetvédelmet – számolt be a We Love Budapest.

„Szeretnénk Budapesten is életre hívni a közösségi közlekedésnek egy olyan új, de hazánkban még kevéssé ismert formáját, amely a megosztás erejével új alapokra helyezi mindazt, amit eddig a fővárosban közösségi közlekedésnek neveztünk" – mondta el szolgáltatásukról Michaletzky Bálint, a GreenGo megálmodója és alapítója.

Az applikációval egyelőre 45 elektromos autót érhetnek el a regisztrált felhasználók, a járművek az Árpád-híd – Hősök tere – Baross utca – Rákóczi híd – Bocskai út – Alkotás út – Óbuda által határolt kerületekben parkíroznak, és az alkalmazás vagy weboldal segítségével könnyedén lefoglalhatóak és bérbe vehetőek.

A szolgáltatást bárki igénybe veheti, ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy letöltjük és telepítjük az alkalmazást, elvégezzük az online regisztrációt, valamint személyesen bemutatjuk az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a Király utca 16. szám alatt található GreenGo irodában. Ha mindez megtörtént, akkor az applikációval gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső, szabad Volkswagen e-Up! típusú elektromos autót, melynek még töltöttségi állapotát is megmutatja az alkalmazás. A foglalás érvényessége 30 perc, vagyis ennyi időnk van arra, hogy az autóhoz érjünk és megkezdjük a bérlést.

A regisztráció egyszeri díja 5900, míg a havi díj 990 forintba kerül, a bérlés percdíja 65 forint, a parkolásért pedig percenként 15 forintot kell fizetni. A GreenGo főként abban különbözik a hagyományos kölcsönzői rendszertől, hogy a regisztráció után a bérléstől a fizetésig mindent online intézhetünk. A közösségi autózás elsősorban azoknak jelent majd tökéletes megoldást, akik nem szeretnének saját autóval bajlódni, valamint idegeskedni a teli parkolók és üzemanyagárak miatt, és akik a belvárosi, rövid távokat gyorsan és környezetbarát módon szeretnék megtenni.