A köznevelési kerekasztal szerint szükség van a Klikre

-

Az ülésen sok mindent megígértek az iskoláknak és a tanároknak.


Egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra, állapították meg a tanácskozás résztvevői – áll az MTI tudósításában.


Palkovics László oktatási államtitkár a kerekasztal keddi budapesti ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy megkezdték az intézményfenntartó július 1-jei átalakításával összefüggő kérdések megbeszélését. Jelezte, hogy délután megtárgyalják a civil közoktatási platform 12 pontos követelését is. Az államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének követeléseiről azt mondta, hogy meg fogják vizsgálni a tömörülés felvetéseit is.

Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) új vezetője arról számolt be, hogy a központ tartozásainak rendezését megkezdték, első ütemben 8,6 milliárdot utaltak át a tankerületeknek, és 90 ezer számlát fizettek ki. Kiemelte, hogy nagyon gyorsan szeretnék a tartozásokat rendezni, ez az alapja a normális működtetés megvalósításának. Hozzátette továbbá, hogy a következő lépésként pár héten belül keretet kapnak az iskolák, amely a mindennapi működéshez ad számukra mozgásteret. A keretet, ahol kártyarendszer működik, arra utalják, ahol készpénzrendszer van, ott ilyen módon kapják meg.