A következő napokban egy szavunk sem lehet az időjárásra

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A jövő hét közepéig marad a 20 fok feletti hőmérséklet.


Szombaton a többórás napsütést délnyugat felől átmeneti felhősödés zavarhatja. Zápor délnyugaton, nyugaton alakulhat ki. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. Reggel még marad a cudar hideg, 5 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála, de néhol ismét számíthatunk talaj menti fagyra. Délután 20-24 fokos kellemes őszi meleg várható.


Vasárnap késő délutánig szikrázóan napos időre van kilátás, utána felhősödés kezdődhet, de csak elvétve fordul elő zápor. A délnyugati szél továbbra is élénk lesz. Országszerte 20 fok felett várható a csúcsérték.

Hétfőn az ország nagy részén folytatódik a napos időjárás, délután 22-23 fokot mérhetünk. Az időnként megnövekvő felhőkből inkább csak délen és keleten alakulhat ki záporeső.

Kedden még marad a 20 fok körüli idő, de egyre több felhő sodródik hazánk térsége fölé, amelyből elszórtan csapadék eshet.

Szerdán erősen felhős, borult lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél egyre többfelé fokozódik viharossá. Erős hidegfront érkezhet. A folytatásban tovább gyengül a nappali felmelegedés, a hónap közepén már csak 15 fok körüli maximumok lehetnek.