A kormányszóvivő szerint sem kötelező a trafikok fóliázása

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Kósa Lajos és Rogán Antal után most a kormányszóvivő is ezt ecsetelte a köztévé péntek reggeli műsorában.


Kovács Zoltán kormányszóvivő a a trafiktörvénnyel kapcsolatban azt mondta:


kiderült, hogy félreértés vagy bizonyos értelemben egy olyan automatizmus volt a trafikok kialakításával kapcsolatban, amit a jogszabály a szó szerinti formájában nem ír elő.

A jogalkotónak is érdeke, hogy az eredeti szándék – az, hogy a dohánytermékeket ne lehessen látni az utcáról, elzárva legyenek a fiatalkorúak elől – találkozzon azzal a szemponttal, hogy a bent dolgozók biztonsága is garantált legyen – hangsúlyozta Kovács.


Emlékeztetett rá: amikor sok évvel ezelőtt elszaporodtak a benzinkútrablások és a bankrablások, akkor a szakma és a biztonsági szakemberek megtalálták azokat a formákat és eszközöket, amelyekkel lehetett növelni a biztonságot. Most is erre van szükség – jelentette ki.

Arról, hogy a trafikok lefóliázása nem is kötelező, már Kósa Lajos és Rogán Antal is beszélt azután, hogy Kaposváron egy trafik eladónőjét több késszúrással megölték.

Egy trafikos a politikusokra reagálva egy nyílt levelet tett közzé. A trafikos azt írja, kintről nem látni nála a cigarettát, mégis lefóliáztatták vele a kirakatokat. A levelet a Cívishíren olvashatja.