A kormányszóvivő megmagyarázta Orbán Blatternek küldött gratulációját

-

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint rendjén van, hogy miután újraválasztották Sepp Blattert a FIFA élére, gratulált neki a magyar miniszterelnök.


„További jó munkát, Elnök úr!” – gratulált Orbán Viktor Facebookon Sepp Blatternek, akit azután választottak meg újra a FIFA elnökének, hogy a FIFA kilenc munkatársát és öt sportmarketing-cégvezért letartóztattak három évtizedre visszamenő csalássorozat miatt. A korrupciós botrány kapcsán többen Blatter felelősségét is firtatják.

A megválasztása előtt sok európai szövetség, köztük a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is jelezte, hogy nem szavaz a svájci üzletemberre.

A kormányszóvivő a vasárnapi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre felelt, amikor azt mondta, hogy az ártatlanság vélelmét figyelembe véve gratulált a miniszterelnök Blatternek – írja a hvg.hu. Kifejtette: amíg valakinek nem bizonyosodik be az érintettsége egy törvényszegésben, ezt nem is lehet neki felróni. A magyar miniszterelnök tiszteletben tartotta egy választás eredményét, és Orbán Viktor mindössze udvariasságból, egyfajta kötelességből gratulált Blatternek.