A kormány fokozottan figyel a román határra

-

Csak négy menekült jött át, de a kormány attól tart, hogy a román határ új útvonallá válhat. A minap egy makói fórumon azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, hogy szükség esetén a hármas határ és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román–magyar határon.


Kizárólag Románia felől érkeztek pénteken illegális határátlépők Magyarországra, ezért a kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy a magyar–román határszakasz ne váljon a migránsok új útvonalává – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Hangsúlyozta, pénteken összesen négyen lépték át tiltott módon a magyar–román határt, miközben Szerbia és Horvátország felől egyetlen illegális migráns sem érkezett.

Bakondi György szerint ez azt is mutatja, hogy közös európai szándékkal meg lehetne állítani „Európa invázióját”, amely továbbra is komoly biztonságpolitikai kockázatot jelent. Emellett európai szinten is példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, amelynek részeként több ország is részt vesz a magyar határ védelmében.