A könnyeikkel küszködtek a térdre kényszerített fehérvári hokisok

-

Panasszal él a Fehérvár AV19 hokicsapata a Linz ellen 2-1-re elveszített osztrák bajnoki hajrájában történtek miatt.


A fehérvári hokicsapat 2-1-re kikapott a hétvégén az osztrák Black Wings Linztől. A Fehérvár még vezetéssel fordult a záró harmadra, csakhogy az utolsó percekben folyamatosan kapta a kettős emberhátrányokat, úgy tűnt, a játékvezetőknek nagy szerepe volt a hazai győzelemben.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató közölte, hogy mindenképp jelzik a liga felé a történteket, ahogy a klub honlapján fogalmazott, „örök igazság, hogy nem szabad a bírókkal foglalkozni, de ami vasárnap este történt, az minden határon túlment.” Ocskay úgy látta, csak az egyik bíró, Milan Zrnic „határozta el, hogy a Fehérvár nem fog pontot szerezni”.


Nem játékvezetői tévedés

„Ami az 53. perc után történt, az példátlan. Nem egy játékvezetői tévedésről volt szó, hanem hibák sorozatáról, és az sem mindegy, hogy mikor történtek ezek a hibák. Óvásról természetesen szó sem lehet, mert műhiba nem történt. Ugyanakkor holnap délig el fogjuk juttatni észrevételeinket a ligának egy DVD-vel megtámogatva, melyen az utolsó hét perc eseményei láthatók. Ilyen esetekben a játékvezetői testület általában összezár, ha kivizsgálják az esetet, az sem a nyilvánosság előtt fog megtörténni. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy lesz-e bármilyen következménye a történteknek, vagy egyszerűen csak túllépnek rajta” – fogalmazott az igazgató.


Még fel kell dolgozni

„A három pontnál sokkal többet veszítettünk, valóban nagy kérdés, hogyan tudja a csapat feldolgozni az eseményeket. Amikor egy játékos a könnyeivel küszködik, és képtelen nyilatkozni a végén, az sok mindent elárul a mérkőzésről. A csapat ebben a nehéz helyzetben is hihetetlen erőket mozgósított a győzelem megszerzéséért, egészen az utolsó percekig, amikor Zrnic letérdeltetett minket” – folytatta Ocskay.


Ha a fehérváriaknak nem volna elég bajuk, a Linz ellen már hat kulcsemberük hiányzott sérülés miatt. Jó hír viszont, hogy „két hátvédünk, Orbán és Brocklehurst hamarosan visszatérhet, és a héten már Bartalis is jégre mehet”, közölte Ocskay, ugyanakkor megjegyezte, hogy „a másik három támadónk esetében (Banham, Sarauer és Blackwater) még nem tudjuk, mikor térhetnek vissza.”