A köd és a pára lesz az úr a következő napokban

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Nagyon hideg viszont nem lesz.


Csütörtök hajnalban többfelé - de főleg az Alföldön - lesz köd, a sűrű ködfoltok miatt érdemes óvatosabban közlekedni - írja a Köpönyeg.hu. Napközben is tartós marad a pára, ám néhol a nap is kisüt. A szél gyenge lesz, eső nem várható. A tartósan párás helyeken 5, máshol 10 fok lehet.

Pénteken szinte országszerte várható párásság, illetve köd. Napközben ritkul a köd, de egész naptartósan borult, párás időre számíthatunk. Néhol ködszitálás is lehet, a hőmérséklet maximum 7 fok lesz.

Szombaton borult, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Ködszitálás továbbra is előfordulhat. Gyenge marad a szél. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap megélénkülhet a déli szél, amely néhol felszakíthatja a ködfelhőzetet és néhol a nap is előbukkanhat. Ezt leszámítva nagyrészt továbbra is tartósan felhős, párás idő lesz. A hőmérsékletben nem lesz változás.

Hétfőn továbbra is élénk, sőt néhol már erős lesz a déli szél, ezért főleg a Dunántúlon hosszabb időre is kisüthet a nap. Máshol folytatódik a párás idő. 9-11 fok várható.