A Klubrádió sem kér többet Aczél Endréből

-


Aczél “szeretett kefélni” Endre azok után sem igazán revideálta álláspontját Kiss Lászlóék nemierőszak-ügyében, hogy a korábban halottnak hitt Takáts Zsuzsanna, a három egykori úszó áldozata szombat este részletesen elmondta történetét az RTL Klubon.

Aczél az ügy kipattanása után azt írta Facebookon, hogy Kiss László és két társa 1961-ben nem követték el a csoportos nemi erőszakot, amiért elítélték őket, gyakorlatilag az áldozat szüleit okolta a perért, amivel szerinte csak példát akartak statuálni a fiatal sportolókon. Szerinte a szülőknek nehéz volt elfogadni, hogy a lányuk szeretett kefélni, és számtalanszor elismételte, mennyire jól értesült az akkori uszodai ügyekben. Mondjuk, azt is írta, hogy áldozat „nem Zsuzsa”. Sokakat felháborító posztjai után a Népszabadság elköszönt tőle mint szerzőtől.

Takáts Zsuzsanna megszólalása után Aczél újra kommentelni kezdett a Facebookon, szerinte „ezeknek a csinos sztárúszóknak semmi szükségük nem volt arra, hogy erőszakot alkalmazzanak”, illetve nem véletlenül tartották „bevállalós csajnak”, „aki felnőtt fejjel egy ismeretlen, de nagyon csinos fiúval minden további nélkül bemegy egy »raktárnak« tetsző lakásba, az isten tudja, miért.”

Aczél Facebook-oldalát aztán hétfőre törölték, ám mint az újságíró az Indexnek elmondta, nem ő csinálta, hanem valaki meghekkelte az oldalt.

Hétfőn délelőtt aztán a Klubrádió is bejelentette, hogy beszünteti Aczél műsorának, a kétezres évek elején készült Aczélsodrony című sorozat további ismétlését.

„A méltán népszerű műsor szerkesztő-műsorvezetője, aki egyébként nyolc éve nem munkatársa a rádiónak, visszatérően olyan nyilatkozatokat tett a Kiss László ügyben, amelyek teljes mértékben ellentétesek a Klubrádió értékrendjével" - írta a Klubrádió, hozzátéve, hogy a „döntés közzétételével együtt a szerkesztőség az ismert és az ismeretlen áldozatokkal való szolidaritását is kinyilvánítja".