A Klik Móri Tankerületének vezetője támogatja a tiltakozó tanárokat

Fotó: MTI/ Rosta Tibor / MTI/ Rosta Tibor

-

A Népszabadság reggel még csak azt írta, egy dunántúli Klik-vezető állt a miskolci tanárok mellé, ám a nevét a közalkalmazotti tanács elnöke nem árulta el. A Hermann Ottó Gimnázium tantestülete háromoldalas nyílt levélben sorolja az oktatási rendszer problémáit, kezdve azzal, hogy kaotikus minden, és azonnal állítsák le a reformnak nevezett akciókat.


Végigpörgetve a csaknem 2000 támogató listáját, Klik keresőszóra nem találtunk névtelen támogatót, ott van viszont a listán Pojányi Balázs, a Móri Tankerület vezetője.Megkerestük Pojányi Balázst, hogy tankerületi vezetőként valóban ő írta-e alá a levelet, miért támogatta azt, és ha egyetért vele, miért marad a tankerület élén.

A Miskolci Hermann Ottó Gimnázium tanárai egy háromoldalas levélben sorolják a közoktatás problémáit, kezdve azzal, hogy az egész oktatási rendszert veszélyben látják.


Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban

Az, hogy még vannak jól működő iskolák, a tanárok lelkiismeretességének köszönhető. Kijelentik, hogy az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérleteznek, valamint a többi között követelik, hogy „a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel.”

A levelet több iskola tantestülete is aláírta, de csatlakoztak nyugdíjas pedagógusok, a Hálózat a Tanszabadságért, sőt, még a Nemzeti Pedagógus Kar is - bár utóbbi elnöke a válaszlevélben néhány mondattal vitatkozik.