A Kiellel meccsel a BL-döntőért az MKB-MVM Veszprém

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét, a Final Fourt Kölnben rendezik, május 30-án és 31-én. A Barcelona a Kielcével találkozik a másik meccsen. A pontos lebonyolítást és a meccsek időpontjait később közlik.


Az MKB-MVM Veszprém a Paris Saint-Germain hazai legyőzésével jutott 2014 után másodszor a Final Fourba, ahol most először játszik négy különböző ország csapata. A Mol-Pick Szeged az első meccsén legyőzte hazai pályán a Kielt, de a THW otthon gálázott, így Juan Carlos Pastor csapata nem jutott a legjobb négy közé. Ott lesz viszont a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, Talant Dujshebaevnek a csapata, a Kielce, valamint a Veszprém sztárjának, Nagy Lászlónak a korábbi klubja, a Barcelona.


A Final Four elődöntőinek párosítása

  • FC Barcelona–KS Vive Tauron Kielce
  • THW Kiel–MKB-MVM Veszprém

Nagy László korábban ezt nyilatkozta: „Ez a négyes erőviszonyokat illetően valóban realitást tükröz. Innentől a sorsolásban bízom, kíváncsian várom, és olyan elődöntőt szeretnék látni, ahol a Barca és a Kiel összeméri erejét, vagyis nekünk a Kielce lenne a legmegfelelőbb, őket szeretném kapni”. Nos, nem így lett, a Szeged korábbi ellenfelét, a Kielt kapta a sorsoláson az MKB-MVM Veszprém – akárcsak tavaly. Akkor a Kiel jutott a döntőbe.