A Kielce kézisei már a BL-döntőben

-

Elsőként a lengyel Kielce jutott a vasárnapi döntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a kölni négyes döntő első elődöntőjében 28-26-ra legyőzte a PSG-t. A lengyelek a döntőben a Veszprém–Kiel meccs győztesével találkoznak.


Férfi BL, Final Four, elődöntő:
Kielce (lengyel)–PSG (francia) 28-26 (16-16)
Köln, Lanxess Aréna, 19 750 néző, v: Geipel, Helbig (német)

A PSG fennállása során először jutott a Final Fourba, és mivel a katari tulajdonosi kör tavaly megvette a címvédő Barcelonától a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticot, így esélyesnek számított.

A Kielce most szerepel harmadik alkalommal a négyes döntőben, 2013-ban és tavaly is a harmadik helyen zárt, most pedig az első fináléjára készülhet. Ezúttal a baráti veszprémi szimpatizánsok is a lengyeleknek szurkoltak.

Az első félidőben a PSG egyszer sem állt hátrányban, a lengyel bajnok legfeljebb egyenlíteni tudott. A párizsiaktól a dán Mikkel Hansen ebben a szakaszban nyolcszor volt eredményes, azaz a csapattermés feléből vette ki részét.

Fordulás után rövid ideig a Kielce akarata érvényesült, miközben Hansen büntetőt rontott. A PSG 13 percig nem dobott gólt, de így sem szakadt le, mert a két kapus, Slawomir Szmal, illetve a párizsiak hálója előtt Omeyer brillírozott. Fej fej mellett haladt a két gárda, és így érkeztek a hajrára is, amikor is két és fél perccel a vége előtt emberhátrányban a Kielce 26-24-re meglépett, innen pedig nem engedte ki kezéből a történelmi győzelmet.

A francia Karabatic lehetett volna a négyes döntő történetének első játékosa, aki egymást követő kiírásban is bajnok lesz, és abban is, hogy négy különböző klubbal ér a csúcsra (Montpellier: 2003, Kiel: 2007, Barcelona: 2015), ez azonban a PSG vereségével meghiúsult. Az is eldőlt, hogy a kapus Thierry Omeyer idén biztosan nem lesz ötszörös BL-győztes (Montpellier: 2003, Kiel: 2007, 2010, 2012).

később:
MVM Veszprém-THW Kiel (német) 18.00

vasárnap, a 3. helyért:
PSG - Veszprém/Kiel párharc vesztese 15.15

döntő:
Kielce - Veszprém/Kiel párharc győztese 18.00