A Kiel hihetetlen bajnoki címmel hangolt a Veszprémre

Fotó: Getty Images / Getty Images

Az utolsó meccsén felturbózott gólkülönbséggel szerezte meg a fennállása tizenkilencedik bajnoki címét a THW Kiel kézilabdacsapata.


A férfi kézilabda Bundesligában egyértelmű volt a felállás az utolsó forduló előtt: a Kiel gólkülönbsége héttel rosszabb volt (+222) mint a Rhein-Neckar Löwené (+229). Miután a löweniek öttel nyerték utolsó mérkőzésüket (40-35-re diadalmaskodtak a Gummersbach ellen, idegenben), így a Kielnek legalább 13 góllal kellett vernie, az EHF-kupa négyes döntőjében a Szeged által is legyőzött Füsche Berlint. Megcsinálták, sőt, 13 helyett 14 góllal 37-23-ra.

A Löwen találkozóján a német szélső, Uwe Gensheimer tizenöt (!) gólt szerzett, mégis szomorúan nyilatkozott a meccs után: azt mondta, totális ürességet érez.

Alfred Gislason, a friss német bajnok edzője a kézilabda BL honlapjának elmondta, hogy sok trófeát nyert már a csapattal, azonban ez az egyik legemlékezetesebb győzelme. A kieliek cseh sztárja, Filip Jicha pedig azt ígérte a szurkolóknak, hogy még nem fezezték be, és a kölni siker a végső céljuk.

A BL szombati elődöntőjében 15.15 órakor találkozik a Veszprém a Kiellel, a másik ágon, 18.00-kor a spanyol bajnok Barcelona mérkőzik a Bundesliga-bronzérmes Flensburg-Handewitt-tel.