A kézikapitány az Eb után leteszi a szerződését az asztalra

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Ahogy a dánok elleni csúfos vereség után, úgy a németek elleni pénteki EB-vereséget követően is magára vállalta a felelősséget Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


„Már korábban is elmondtam, most is megismétlem, egyedül az enyém, és nem a játékosaimé a felelősség. Ha nincsenek úgy felkészítve, hogy győzzenek, akkor azért nem őket kell elővenni. Ma újra azt láttam, hogy sajnos én hibáztam, mert sem erőnlétileg, sem technikailag nem sikerült a felkészítő munkám. Kilenc tapasztalatlan játékos szerepelt a keretben, de én állítottam össze a csapatot, ezért is én vagyok a felelős” – idézte az NSO a kirgiz származású szakembert.

Dujsebajev hozzátette, hogy az Európa-bajnokság után leteszi a szerződését a magyar szövetség elnökségének, illetve elnökének az asztalára.


„Ez nem azt jelenti, hogy lemondok,

hanem azt, hogy amennyiben és ahogyan változtatni kívánnak, azt elfogadom. A szerződésem a 2017-es világbajnokság végéig szól, és ha rajtam múlik, minden erőmmel és igyekezetemmel folytatom a megkezdett munkát, a fiatalítást, a jövő csapatának építését."


Határozott elképzelései vannak a fiatalításról


Az edzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes szakember szerint időt, türelmet kell adni azoknak a fiataloknak, akik most néhány válogatottsággal a hátuk mögött küszködnek a világ legjobbjaival felálló ellenfelekkel. „Ha majd harminc-negyven hasonló hőfokú meccsen lesz túl Bodó, Faluvégi vagy Bánhidi, akkor biztosan sokkal jobban teljesít, akkor kibontakozhat a tehetsége, az ambíciója. Lassacskán, de a 2020-as olimpiára biztosan kialakul az új magyar sikercsapat. Magamról még annyit, ha bizalmat kapok a folytatáshoz, szívesen vezetem tovább a csapatot, amelyben igenis látok fantáziát, látom a sikeresebb jövőjét.”


Bánhidi a jövő embere lehet


A középdöntőben nulla ponttal álló magyar csapat kedden Spanyolországgal játszik az Eb-n.