A Kertész utcai verekedés újabb négy gyanúsítottját tartóztatták le

-

Újabb négy embert helyeztek előzetes letartóztatásba, mivel a bíróság szerint megalapozott a gyanú, hogy ők is részt vettek a VII. kerületi szórakozóhely biztonsági őreinek bántalmazásában – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.


A vád szerint az ügy négy újabb gyanúsítottja tagja volt annak a 10-15 fős társaságnak, akik 2015. szeptember 20-án éjfél körül egy VII. kerület, Kertész utcai szórakozóhely előtt bántalmazták a biztonsági őröket, illetve azok segítőit.


A kerületi ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság mind a négy férfi előzetes letartóztatását elrendelte a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt nem jogerős.

A folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak száma ezáltal 11 főre emelkedett. Közülük jelenleg így már hatan előzetes letartóztatásban vannak, ketten lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak, két további társuk pedig szabadlábon védekezik. Egy gyanúsított előzetes letartóztatásának kérdésében ma dönt a kerületi ügyészség.

A biztonsági őrökre támadó társaság további tagjainak azonosítása és felkutatása továbbra is folyamatban van.