A kedves hokis és az őrült kosarasok

Fotó: Getty Images / J Pat Carter

-

Erdély Csanád személyében Amerikában edződő magyar válogatott hokis mesél majd az első tengeren túli évéről és a hoki vb-ről. Az őrült kosarasok szekcióban ezúttal Dahntay Jones és Dreymond Green sportszerűtlen tetteiről lesz szó.


Csütörtök este eldőlt, hogy az NHL-ben a San Jose Sharks és a Pittsburgh Penguins vív majd meg a döntőben a Stanley-kupáért. A Penguins hétmeccses konferenciadöntőt vívott a Tampa Bay ellen, míg a San Josénak hat meccsre volt szüksége a St. Louis Blues legyőzéséhez.


Sharks vs. Blues, 6. meccs


A Trash Talk szakértői majd kivesézik, hogy mit várnak a döntő párharctól. Ebben egy Amerikában edződő magyar tehetség, Erdély Csanád is segítségére lesz a Kangyal–Szuper-duónak. Eddig még csak telefonon volt az adásban, még akkor, amikor draftolta az USHL-ben szereplő Sioux Falls Stampede csapata:A húszéves játékos májusban megjárta az oroszországi hoki-vb-t a magyar csapattal, így amerikai és vb-élményeiről is beszél majd a stúdióban. A műsor múlt heti vendégének, Vay Adámnak érdemes lesz nézni az adást, mert Sioux Falls amerikai léptékkel számolva nagyon közel van Minneapolishoz – ahova Vay Ádám szerződött –, így a kapus is elcsíphet egy-két kulisszatitkot. Apropó, vajon Csanádot megfogta a Wild, a Timberwolves, a Vikings vagy az NBA és az NFL hangulata? Erre is fény derül a Trash Talkban.


Aljas páros

Kosárlabdában a Cavaliers–Raptors (3-2) és a Thunder–Warriors (3-2) konferenciadöntőkről és a szemét játékosokról szólnak a hírek. Elsősorban Dreymond Green őrült meg a kemény küzdelemben, aki Steven Adams legérzékenyebb testrészére mért aljas csapást. Mutatjuk:Sokan az eltiltását követelték, sokan pedig azt mondták, hogy nem szabad így eldönteni egy ilyen kiváló párharcot. Végül megúszta 25 ezer dolláros büntetéssel, és csak akkor kell legközelebb meccset kihagynia, ha még egyszer előfordul majd egy ilyen eset a szezonban. Ennek ellenére annyira nem fogja vissza magát. Az ötödik meccsen ilyen technikait gyűjtött:Keleten sem kímélik egymást a játékosok, ott Dahntay Jones Bismack Biyombót próbálta harcképtelenné tenni hasonló módszerekkel, de neki a Raptors elleni negyedik meccset ki kellett hagynia.És ami külön vicces, tavaly a két lókötő már összeakadt egyszer, amikor Green épp interjút adott egy Clippers elleni meccs után, és az akkor még a Los Angeles-i csapatban szereplő Jones meglökte őt, aminek kis híján hirig lett a vége. Green tekintetéből kiolvasható, mi lett volna, ha nem veszi épp a kamera:A Trash Talk csapata tehát ezúttal nem telefonon szólaltatja meg Erdély Csanádot, hanem vendégül látja, és kivesézi az NBA és NHL rájátszásának eseményeit, illetve az NFL-uborkaszezon történéseit. Szaniszló Csaba hiányában Szuper Levente lesz a műsorvezető, mellette Dávid Kornél és Németh István felel a kosárlabdáért, Kangyal Balázs a jégkorongért és Bencsics Márk a fociért. A műsor 21 órakor kezdődik a Sport1-en.