A KDNP-nek is kínos a diáklánnyal kikezdő alpolgármester esete

Fotó: Thinkstock / Thinkstock

-

A lemondott politikus arra készül, hogy függetlenként folytatja pályafutását. A rendőrség feljelentéskiegészítést rendelt el.


A KDNP arra vár, hogy Szabó Ferenc önként távozik a pártból kínos esete után – mondták kereszténydemokrata források. Harrach Péter frakcióvezető szerint kizárják a pártból a lemondott körmendi alpolgármestert, ha bebizonyosodik a bűncselekmény, hogy egy 16 éves lánnyal volt kapcsolata – írja az atv.hu.

A KDNP-sek szerint az eset már akkor is kínos, ha csak egy diáklány „rajongásáról volt szó a tanára iránt, amit Szabó Ferenc


nem jól kezelt esetleg,

de nem történt semmi más.

A volt körmendi alpolgármesterrel szemben már rendőrségi feljelentés is történt. Szabó nem tartja meg sem a KDNP helyi elnöki posztját, sem választókerületét, és a jövőben nem a kormánypárti frakció tagja, hanem független képviselő lesz.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint csak Szabó lemondása után szereztek tudomást az ügyről, őt a párt megyei elnöke hívta fel telefonon. A frakcióvezető szerint várják a vizsgálat eredményét. Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, a kizárás a pártból – mondta Harrach.


Őstörténet és feljelentés

Lemondásakor a 30 éve tanárként dolgozó Szabó azt mondta, több időt akar szentelni őstörténeti kutatásainak, illetve magánéleti problémái is vannak, ezért mond le.

A lány szülei a múlt héten feljelentést tettek – írta az atv.hu. A lap szerint a szombathelyi rendőr-főkapitányságra mentek, mert hasztalan próbálkoztak segítséget kérni a körmendi iskola igazgatójától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KIK) és a polgármestertől.

A feljelentés tényét a megyei rendőrség megerősítette, de csak annyit közöltek, hogy a bejelentést magánszemély tette, és annak alapján a rendőrség feljelentéskiegészítést rendelt el.


Szembesítést javasoltak

Az atv.hu megkereste a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületi igazgatóját. Fodor István azt mondta: semmilyen írásbeli panasz nem érkezett hozzájuk. Amiikor a szóbeli bejelentés lehetőségét vetette fel a lap, az igazgató írásban kérte a további kérdéseket.

Az atv.hu azt írja: azt szerették volna megtudni, helytállóak-e értesüléseik, hogy amikor a szülők vizsgálatot kértek, a KIK eleinte politikai jellegű ügyként kezelte az esetet, majd szembesítést javasolt Szabó és a szülők között. A lapnak Fodor későbbre ígért tájékoztatást.