A KDNP a Jobbik, az LMP a kormány felől érdeklődik

Fotó: VS.hu/Hirling Bálint / VS.hu/Hirling Bálint

-

Ki áll a Jobbik mögött? – kérdezi a kormánypárt képviselője. Mekkora leépítést tervez a kormány? – kérdi az LMP.


Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a szombati sajtóhírek alapján újabb kapcsolatra derült fény a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal között, ezért újra felszólítják Vona Gábort, az ellenzéki párt elnökét, hogy tisztázza, milyen kapcsolat van közte és a szervezet között. Egy fotón ugyanis Vona Gábor látható ifjabb Győrkös Istvánnal, a bőnyi rendőrgyilkos fiával, egyben helyettesével, akinek apja átadta a „neonáci, félkatonai szervezet” vezetését. A kép az iráni nagykövetségen készült, ahol „minden bizonnyal a perzsa barátságot és a Jobbiknak nyújtott iráni támogatást köszönték meg”.

A Lehet Más a Politika pedig azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul hozza nyilvánosságra, pontosan mekkora leépítést tervez a közszférában, milyen tanulmányokra alapozzák a leépítést, és a bürokráciában dolgozókon túl mennyi orvost, ápolót és tanárt bocsátanának el – mondta Gál József, a párt szóvivője vasárnap a fővárosban.

A szóvivő szerint a kormány hónapok óta „ködösít” azzal kapcsolatban, hogy a közszférából hány embert tervez elbocsátani, eddig 10 ezer és félmillió közötti számokat emlegettek.