A kamu Holdra szállást négy év alatt leleplezték volna

Fotó: NASA / HO

-

Vannak dolgok, amelyeket nem könnyű titokban tartani.


Az Oxford Egyetem tudósai szerint a NASA három év nyolc hónapnál hosszabban nem tudta volna titkolni, hogy a Holdra szállást csak kitalálták. A titkolózás lehetséges időtartamát matematikai számításokkal állapították meg, e szerint alig négy év alatt biztosan lelepleződött volna az álteljesítmény. Ez az időtartam egyébként más nagy összeesküvés-elméletekre is érvényes. Ha a klímaváltozás összeesküvés-elmélet lenne, azt három év és kilenc hónap alatt lelepleznék. Ha a gyógyszergyártók rejtegetnék a rák ellenszerét, arra három év és három hónap alatt fény derülne.

Neil Armstrong 1969-ben lépett a Holdra, de sokaknak ez még ma is annyira hihetetlen, hogy kamunak tartják az egészet. A lobogó zászlókról készült fotókkal bizonygatják, hogy csak megrendezett volt az egész (a Holdnak nincs atmoszférája, így a szél aligha lobogtathatta volna a zászló – mondják). Egyesek még azt is hihetőbbnek tartják az igazi Holdra szállásnál, hogy Stanley Kubrick rendezte meg a jelenetet a halálos ágyán.

Persze mindenkinek szíve joga, hogy ne higgye el a Holdra szállást, már esetekben azonban az összeesküvés-elméleteknek komolyabb következményei vannak. A tudósok az oltásellenes mozgalom kártékony következményeit hozzák fel példaként.