A kampányban van, aki mellbedobással nyerne

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

A választás előtti visszaszámlálás óráiban a legtöbb párt belehúzott.


Orbán még kitart

A miniszterelnök ezen a héten elsősorban pártja, a Fidesz elnökeként járja az országot és buzdít szavazásra. A mai volt az utolsó előtti, kihasználva a törvény adta lehetőségeket, a holnapi, debreceni nagygyűléssel zárják a kampányt. „Minden szavazatra szükség van – ismételte meg az utóbbi napok egyik legfontosabb üzenetét Orbán Viktor –, ha újabb négy évig a mostani kormány marad hatalmon, el tudják érni azt a gazdasági állapotot, hogy mindenkinek munkalehetőséget adjanak, meg tudják védeni és folytatni tudják a rezsicsökkentést és a családok támogatását.Kalandosan zárult Mesterházy Attila vidéki kampánya

Mesterházy Attila Facebook oldalán közölte, hogy a Gödöllői Református Líceumból egy tanár és 15-17 éves diákjai tüntettek ellene. Szerinte a “fanatikus jobbos pedagógus úgy gondolja, hogy ezt megteheti és pártpolitikába keverheti diákjait”.

Az iskola ügyeletes tanára a VS.hu-nak nyilatkozva szemenszedett hazugságnak nevezte az MSZP elnökének állítását. Mint elmondta: 400 tanuló jár az iskolába, nincs menzájuk, így sokan egy másik iskolába járnak ebédelni. Csobán Pál szerint nem először próbálják az iskolát belekeverni politikai ügyekbe. Szó sincs róla, hogy a gyerekek bárhova is szervezetten lettek volna kivezényelve - fogalmazott.


Mesterházy autója is a kampány céltáblájává vált Mesterházy autója is a kampány céltáblájává vált

Házhoz mentek Gyurcsányhoz

A DK elnöke a belvárosban tartott fogadóórát 11-től délután 4-ig, a sor folyamatosan állt. Próbáltunk faggatózni, mit akarnak Gyurcsánynak mondani, de nekünk nem árulták el. „Személyes” – mondták. Volt, aki dedikáltatni jött, más csak köszönni és megmondani, drukkol neki. Disznósajtot, csokit, tepertőt kapott ajándékba. Ami a vasárnapi esélyeket illeti, Gyurcsány Ferenc szoros eredményt és a kormányváltó-győzelmet vár annak dacára, hogy a választást nem tartja sem szabadnak, sem tisztességesnek.


Gyurcsány Ferenc a Városház téren tartott fogadóórát


A betyárját

Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a finisben 5, szavazásra buzdító képet is kirakott. Nehéz volt a választás, melyiket osszuk meg. Bajnai egy rendezvényen arról beszélt, vasárnap sokkal többen lesznek a kormányváltó erők, mint amire a Fidesz számít.


Bajnai mozgósít

-


Extramentes kampányzáró az LMP-nél

Az LMP a Millenárison zárt, hagyományos keretek között. Schiffer András társelnöknek mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány: „Aki Orbán Viktorra szavaz, az Gyurcsány Ferencre is szavaz és ez fordítva is igaz, mert „a kétszínű cirkusz két oldala egymást tartja felszínen, a kétszínű bohóc egymásból él.” A párt másik társelnöke, Szél Bernadett kijelentette: „Magyarországnak vörös a múltja, azt látjuk, hogy narancs a jelene, de hogy zöld a jövője az biztos.”


Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke beszél a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Millenáris Teátrumban 2014. április 4-én Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke beszél a párt kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Millenáris Teátrumban 2014. április 4-én

A politikus, aki azt állítja, hogy ő egyedüliként nem hazudik

Legalábbis Seres Mária a kampányhajrában egy hazugságvizsgálóval ült ki a Keleti pályaudvarhoz. A gépet bevinné a parlamentbe is, ha bejut. Ahhoz formációjának több mint négy százalékot kellene javítania négy évvel ezelőtti teljesítményén.


Seres Mária, SMS, hazugságvizsgáló

Seres Mária


A Közösség a Társadalmi Igazságosságért nem viccel: egy meglehetősen látványos akcióval próbálta feljebb tornázni pártja támogatottságát. A Szili Katalin volt MSZP-s házelnök vezette formáció legerősebb akciója eddig ez volt, a kampány az utolsó percig tarthat, kérdés, tartogat-e még valamit. Szili eddig villantott néhány szeflit, a legutolsót egy halászlével.


KTI - Közösség a társadalmi igazságosságért kampány

A KTI szimpatizánsai