A Jurassic World a világ legerősebben nyitó filmje

Forrás: UIP

-


A héten világszerte 66 országban bemutatott Jurassic World (kritikánk) lett az első film, amely nyitó hétvégéje alatt több mint 500 millió dollárt zsebelt be a globális piacon: a dinoszauruszok 511,8 millió dollárt kaszáltak. Eddig a Harry Potter és a Halál Ereklyéi második része volt a rekorder 483,2 millióval.


Mint a filmet gyártó Universal stúdió amerikai forgalmazási vezetője megjegyezte, a siker kulcsa az, hogy a dinoszauruszokat világszerte mindenhol izgalmasnak találják, népszerűségük nem kultúraspecifikus. Ezt az is bizonyítja, hogy volt már film, ami az USA-ban kicsit jobban nyitott, mint a Jurassic World (a Bosszúállók 207,4 millió dollárt söpört be az Államokban, míg a Jurassic World most 204,6-ot), de az más országokban nem hozott annyit, és fordítva, a Harry Potter utolsó része az USA-n kívüli területeken 314 millió dollárral lekörözte a Jurassic Worldot (307,2 millió), de az Államokban jóval kevésbé volt népszerű.

A Jurassic World eredményéhez komolyan hozzájárult kínai sikere: az ázsiai országban 100 millió dollár értékben vettek rá jegyet.