A jövő hét elejéig marad a szép őszi idő

Fotó: Vs.hu/Hirling Bálint / István Hajdu

-

Noha valahol egész nap megmarad a köd – írta a Köpönyeg.hu előrejelzésében.


Szerda hajnalban ismét párássá válik a levegő, és főleg a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén sűrű köd is képződik. Napközben a köd megszűnik, de néhol párás, ködfelhős maradhat az idő. Eső továbbra sem lesz. Reggel szinte országos fagy lehet, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. Front továbbra sem lesz felettünk.


Csütörtökön reggel ismét ködös időre ébredhetünk, mely délelőtt mindenhol megszűnik. Napközben változóan felhős idő várható, legalább pár órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű, és a hőmérsékletben sem lesz változás.

Pénteken még nagyobb területen lesz köd, ami a Dunától keletre csak lassan oszlik fel, néhol ködszitálás is előfordulhat. Reggel 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Délután a tartósan párás tájakon csak 6-7, máshol 11-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

A hétvégén is marad az ország megosztottsága: lesznek tartósan felhős, párás területek, és gyengén felhős, napos vidékek is. A hőmérséklet a derűsebb részeken 15 fok fölé emelkedik, míg a felhős területeken 7 fok körül várható. Esőre nincs kilátás.

Hétfőn hidegfront változtathat az időjáráson, és átkeverheti a megülepedett párás levegőt. Ez kifejezetten jó hír, mert még többfelé lehet napsütés. A csúcshőmérséklet 15-17 fok körül alakulhat.