A jövő már X-Menéknél is elkezdődött

Fotó: Giphy / István Hajdu

-

Az eljövendő múlt napjai a trailer alapján úgy tűnik, pont olyan lesz, mint a címe. Nem veszélyesen okos. De látványos. Gördülnek a könnycseppek.


Angolul biztosan jobban hangzanak az olyan mondatok, mint a „Mindenképpen el kell pusztítanunk egymást vagy meg tudunk változni és összefogunk?”, a „Vess véget a háborúnak mielőtt elkezdődik!” vagy a „Képes vagy rá, egyesítsd a mutánsokat!”. A legjobb egyelőre úgy tűnik az, hogy az új X-Menben játszik Peter Dinklage is (Tyrion Lannister a Trónok harcából).

Kapunk Farkastól Ciklonon át Mystique-ig öreg és fiatal mutánsokat. Tobzódhatunk, jönnek mind: Jennifer Lawrence (Mystique), Hugh Jackman (Farkas/Rozsomák), Patrick Stewart (Charles Xavier), Ian McKellen (Magneto), James McAvoy (fiatal Charles Xavier), Michael Fassbender (fiatal Magneto) és a fehér szemű Halle Berry (Ciklon).

A sztori szerint a mutánsoknak most őrszem robotokkal kell megküzdeniük (izé), de nem szeretnének, ezért a pacifizmus jegyében visszaküldik az időben a legidőtállóbb (bocs) Farkast. A feladata az, hogy a komoly személyes illetve ideológiai ellentétekkel küzdő mutánsokat összehozza, hogy a jövőben ne haljanak meg mind.

Úgy tűnik, ehhez fogható harc még nem volt soha de soha. Az új X-Ment rendező Bryan Singer csinálta az első, már 14 évvel ezelőtt bemutatott X-filmet (a Vadócos Farkasos, muntánssá alakítós sztori) és 2003-ban az X2-őt is (X prof agyát kitörlős, minden mutánst bemérhető célponttá tevős rész). Ezenkívül az új generációs Supermen-filmek egyik köztes művét szintén ő rendezte még 2006-ban.